Voorstellen

Al enige jaren ontwerp ik tuinen, naast een compleet ontwerp, wordt mij ook regelmatig gevraagd om alleen mee te denken en advies te geven of een beplantingsplan te maken. Het is me opgevallen dat mensen vaak willen behouden wat goed is, maar wel, na een aantal jaar, iets nieuws willen toevoegen of net andere wensen hebben.

Zo is mijn concept geboren: Tuinontwerp op maat.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding Hovenier. Ik vond het heerlijk om mijn passie voor tuinieren om te zetten in kennis in kunde. Toch heb ik deze opleiding na het eerste jaar niet voortgezet. Ik ben minder geïnteresseerd in het plaatsen van schuttingen en het leggen van terrassen, fysiek ook nog eens behoorlijk zwaar. Mijn uiteindelijke doel was om tuinontwerper worden, dus heb ik in 2012  mijn diploma Tuinarchitectuur bij het IPD gehaald.

In 2019 ben ik gestart met de opleiding Ecologisch Tuinontwerper, een verdieping die helemaal past bij mijn ambitie: Tuinen en openbare ruimte benutten voor meer  biodiversiteit, een beter milieu en een bijdrage leveren aan de verbetering van ons klimaat.

Een tuin ontwerpen die past bij de eigenaar én deze ambities, steeds weer een mooie en inspirerende uitdaging.